Plasman naših roba i usluga u Kini

Od 1. jula potpuno slobodno od izvoza jabuka, srpske šljive, borovnice i mnogih drugih proizvoda, do toga da ćemo i našu rakiju i naše vino moći da izvozimo na tržište

46
FOTO: Canva

U okviru zvanične posete predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga Srbiji, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dr Aleksandar Martinović potpisao je dana (08.05.), sa direktorom Državne administracije za carinske poslove Narodne Republike Kine Ju Đijenhuom 3 dokumenta u oblasti poljoprivrede.


Potpisani su Protokol o fitosanitarnim uslovima za izvoz svežih borovnica iz Republike Srbije u Narodnu Republiku Kinu, Protokol o inspekciji, karantinu i sanitarnim zahtevima za izvoz suvih šljiva iz Srbije u Kinu i Memorandum o razumevanju i saradnji u sprečavanju i kontroli avijarne influence.

Saradnja u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije je od velikog značaja za bilateralnu saradnju Srbije i Kine dok se obim trgovine poljoprivrednih prehrambenih proizvoda povećava iz godine u godinu.

Potpisani dokumenti predstavljaju utvrđivanje i još veće osnaženje tradicionalno uspešne i konstruktivne saradnje dve zemlje međusobno vezane čeličnim prijateljskim odnosima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Predsednik Narodne Republike Kine Si Đinping potpisali su dana (08.05.), u Beogradu Zajedničku izjavu dve zemlje o produbljivanju i podizanju sveuobuhvatnog strateškog partnerstva i izgradnji zajednice Srbije i Kine sa zajedničkom budućnošću u novoj eri i na ceremoniji je razmenjeno 28 dokumenata o saradnji.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde