Čipsara u Magliću postaje regionalni proizvodni centar za područje Zapadnog Balkana

Do kraja godine biće ugašena proizvodnja u fabrici čipsa "Marbo" u Laktašima

779
Foto: Pixabay

Kompanija „Pepsiko“ do kraja godine će ugasiti proizvodnju u svojoj fabrici čipsa „Marbo“ u Laktašima.


Gašenje fabrike čipsa zvanično je potvrđeno iz kompanije „Pepsiko“, gde za portal Kapital (Capital) kažu kako se proizvodnja seli u opštinu Bački Petrovac u Srbiji, te da je reč o novoj poslovnoj strategiji.

„Fabrika ‘Marbo’ biće rekonstruisana u centralni distributivni centar za celo tržište Bosne i Hercegovine, dok će fabrika u Magliću (opština Bački Petrovac, Srbija) postati regionalni proizvodni centar kompanije PepsiCo za područje Zapadnog Balkana, u čijem sastavu Marbo posluje već 13 godina“, kažu oni.

Dodaju kako će preduzeće „Marbo“ nastaviti prodaju i distribuciju u BiH, te da će sektori logistike i prodaje, kao i deo drugih administrativnih funkcija ostati u Laktašima.

„Ovakva reorganizacija poslovne strukture će biti završena do kraja 2021. godine“, kažu u kompaniji „Pepsiko“.

Buduće operacije u Bosni i Hercegovini će podrazumevati 32 zaposlena u Laktašima, dok će ostalih 127 dobiti otpremnine na osnovu socijalnog programa.

„Kako smo svesni uticaja koji će ova odluka imati na naše zaposlene, otpremnine će biti više od zakonski propisanih, a Marbo će osigurati da zaposleni imaju dovoljno vremena da pronađu druge mogućnosti izvan kompanije Pepsiko. Takođe, prema globalnoj politici mobilnosti kompanije Pepsiko, svi zaposleni u Laktašima imaće priliku da se prijave za novootvorena i upražnjena radna mesta u Magliću i imaće pravo na dodatak za preseljenje u skladu sa globalnom politikom“, poručili su iz kompanije za B92.net.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here