Deň Hložian 2024

Hložančania si pripravili bohatý a navrstvený program

257
Izvor: Opština Bački Petrovac

Hložančania sa aj tohto roku usilovne pripravujú na oslavy svojej dediny, tak ako to robievajú na začiatku mája každý rok. Tohtoročný dedinský sviatok si stanovili na druhý májový víkend. Oslavy Dňa Hložian sa uskutočnia v piatok 10. a v sobotu 11. mája a z tejto príležitosti Hložančania si pripravili bohatý a navrstvený program.


V piatok 10. mája podvečer bude otvorenie samostatnej výstavy obrazov Samuela Miškovica a výstavy dokumentov z minulosti Hložian v dome MOMS Hložany. Po nich bude nasledovať otvorenie výstavy 31. Hložianskej palety v Dome kultúry a otvorenie výstavy Spolku žien Slovenka Modré voľakedy a dnes v Dome kultúry a na záver piatkového programu bude aj slávnostné zasadnutie Rady Miestneho spoločenstva Hložany a kultúrno-umelecký program v Dome kultúry.

V sobotu 11. mája 2024 od rána na pobreží Dunaja budú súťažiť rybári, na strelnici poľovníckeho spolku bude súťaž v streľbe do asfaltových terčov, v miestnostiach základnej školy šachový turnaj, na futbalovom ihrisku futbalový turnaj kohútikov a ukážkové cvičenie dorastu hasičského spolku.

V sobotu popoludní na trhovisku bude festival kvetín, výstava Združenia ekológov Ekos a súťaž v aranžovaní kvetov, tiež zorganizujú súťaž o najkrajšiu dobošovú tortu, ochutnávanie a predaj hložianskej kyslovky a čerstvej pečenej klobásy a gastronomická ponuka spolkov a združení z Hložian.

Vo večerných hodinách na divákov sa budú tešiť v Dome kultúry, kde zreprízujú divadelné predstavenie Zanedbaný muž a napokon večer na trhovisku bude aj ľudová veselica.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde