Detské predstavenie Legionári aj v Petrovci

V sobotu 15. júna o 19.00 hodine

119
FOTO: Divadlo Vhv Petrovec

Po úspešnom vystúpení na festivale 3 x Ď v Starej Pazove predstavenie Legionári si bude môcť pozrieť aj domáce publikum v Báčskom Petrovci, a to v sobotu 15. júna o 19.00 hodine.


Na práve ukončenej 30. Prehliadke slovenskej detskej divadelnej tvorby 3 x Ď medzi siedmimi predstaveniami uplynulý piatok vystúpilo v Starej Pazove i Divadlo VHV z Báčskeho Petrovca s predstavením Legionári, autora Jána Žolnaja a v réžii Svetlany Gaškovej.

Na záver prehliadky vyhlásili aj najlepších. Prvú cenu a zároveň aj cenu NRSNM so soškou Miry Brtkovej odborná porota udelila predstaveniu Legionári Divadla VHV z Báčskeho Petrovca. Režisérka tohto predstavenia Svetlana Gašková je odmenená za najúspešnejšiu réžiu. Súbor získal aj štyri špeciálne ceny, a to za dizajn svetla – Peter Čáni, za hudbu – Jaroslav Zima, za najlepší text prehliadky – Ján Žolnaj a za najúspešnejšieho herca prehliadky – Dávid Ján Uram za stvárnenie postavy Paľa. Z tohto súboru cenu za najúspešnejšiu scénografiu získali Ondrej Mištec a Zvonimír Pudelka, kým cenu za najúspešnejšie stvárnenú hlavnú mužskú postavu získal Milan Majera za stvárnenie postavy Miša.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde