Devet grla startovalo – osam stiglo na cilj

Na relaciji Kulpin – Bački Petrovac, održan revijalni nastup jahača

Screenshot

Tokom današnjeg prepodneva, između Kulpina i Bačkog Petrovca, održan je veoma zanimljiv revijalni nastup konja i jahača, koji će po svemu sudeći prerasti u tradiciju.

U ovoj reviji na startu se našlo devet grla i isto toliko jahača, iz Bačkog Petrovca i Novog Sada. Kako BAP Vesti saznaju, ova revija bi od naredne godine mogla prerasti u tradiciju. Razmatra se i mogućnost, da sadašnja revija vremenom bude takmičarskog karaktera.

„Na današnjem revijalnom nastupu, na startu se našlo devet sportskih grla, koja su zajedno sa njihovim jahičima privukli pažnju kako stanovnika Kulpina, tako i Bačkog Petrovca. Svakom učesniku, pripala je diploma i rozeta (okrugli ornament u obliku ruže), kao znak sećanja na učešće u ovoj reviji. Najveći broj jahača i konja bio je iz Novog Sada – KK „Viking“ i KC „Novi Sad“, a jedan manji broj, bili su članovi KK „Triginta“ iz Bačkog Petrovca. Od devet grla koliko ih je startovalo, jedno grlo nije stiglo do cilja, tako da ih je osam završilo ovaj svoj revijalni nastup. Organizator ove revije jahača i konja, bio je Konjički savez Vojvodine, a suorganizator, Turistička organizacija opštine Bački Petrovac. Nastup konja i jahača, pratile su sudije iz Beograda, Nataša Pavlović, Boško Milivojević i Branko Nikolić. Nastojaćemo, da naredne godine ova revija ponovo bude održana i da okupi još veći broj jahača i konja. Svako grlo je kako to nalažu pravila, imalo veterinarsko uverenje da je zdravo. Bio je prisutan i dežurni veterinar, koji je merio puls konjima. Dežurna je bila Veterinarska stanica „Kupidon“ iz Bačkog Petrovca. Dežurala je veterinarka Ljiljana Stošić, a pored nje bio je dežuran još jedan veterinar“ – kaže za portal BAP Vesti, Marija Terzić seketar u Konjičkom savezu Vojvodine.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde