Idealno vreme za ugradnju PVC stolarije i renoviranje doma je upravo sada

1949

Adaptiranje starog stana ili renoviranje postojećeg nekome dođe kao zabava, a nekome je muka od same pomisli na čišćenje, spremanje i renoviranje. Naravno, oni koji ne razmišljaju o budžetu, njima nije problem da za tili čas kupe novi nameštaj, ubace ugaone garniture ili postave laminate i ubace fotelje. Međutim, više je onih koji moraju detaljno da isplaniraju svaki korak renoviranja, jer samo malo je potrebno da sve izmakne planu. Zato se svaki potez unapred pažljivo planira da bi se sve uklopilo, dimenzije stana, potrošeni budžet, ali i da bi se uklopile mogućnosti i želje. Neko bi pomislio da je reč o nemogućoj misiji, ali nije to baš tako. Ako znate šta želite i možete da smislite prelazno idejno rešenje onda neće biti mnogo muke oko adaptacije stana.

Svakako da su poslovi renoviranja i sređivanja stana često mučni i traju dugo, a ne zna se koliko novca iziskuje. Međutim, sve je lako ako imate pravog majstora i prepustitite stručnjaku da sve sredi umesto vas.

Odakle početi sa renoviranjem stana?

Ako ste rešili da potpuno renovirate stan, onda tako i uradite. Izbacite sve stvari napolje, fotelje, ugaone garniture,pa čak i čitav nameštaj iz dnevne sobe, jer ako hoćete sve novo,onda neka tako zaista i bude.ako ste odlučili i da promenite pod i čitavu stolariju, onda najpre uklonite pločice ili parket, skinite prozore i vrata i izaberite nov enterijer.

Proleće je pravo vreme za renoviranje doma. Dolazak lepog vremena u mnogima budi želju za ulepšavanjem, osveženjem i preuređenjem svog životnog prostora. To mogu biti neki manji radovi. Krečenje, zamena nameštaja, sitnije popravke i adaptacije domu daju sasvim novi izgled i funkcionalnost. Ukoliko je došlo vreme za zamenu dotrajale drvene ili druge stolarije, tada su pravi izbor PVC prozori i PVC vrata.

Rolorad

 

PVC stolarija je ekonomična, kvalitetna i funkcionalna, a zahvaljujući vrhunskom dizajnu i širokoj lepezi boja kompatibilna je sa svakom idejom o uređenju stana i savršeno se može uklopiti u svaki spoljašnji i unutrašnji prostor. Kod vrhunske PVC stolarije mogu se birati dimenzije, boje, način rukovanja i otvaranja. Ugradnja dodatnih elemenata poput roletni, komarnika, prozorskih klupica ne samo što dodatno oplemenjuje svaki prostor već ga čini i funkcionalnijim i sigurnijim.

Zamena dotrajale stolarije novom, PVC stolarijom, idealna je prilika da, ukoliko već niste, toplotno izolujete svoj dom. Spoljašnja i/ili unutrašnja izolacija doprineće očuvanju željene temperature unutar vašeg stambenog prostora, bilo da je leto ili zima, a biće i značajan doprinos štednji električne energije, a samim tim i kućnom budžetu.

https://www.instagram.com/p/Bt6KcUMBv8Y/

Detalji koji oplemenjuju prostor

Uz PVC stolariju dolazi i niz dodatnih elemenata koji imaju ne samo estetsku već i funkcionalnu svrhu. Prozorske daske i klupice su savršene za efekat kontrasta. Ako imate belu PVC stolariju, prozorske daske mogu biti u boji drveta ili obratno. Možete ih koristiti kao stalak za cveće ili police. Ako želite da istaknete svoje nove prozore koristite rolo zavese, koje ostavljaju prozorski okvir maksimalno vidljivim a ceo efekat možete upotpuniti kvalitetnim PVC ili ALU roletnama, takođe dostupnim u više boja.

https://www.instagram.com/p/B1pBW-Ao1ee/

Kada je reč o detaljima, ne treba zaboraviti komarnike, koji su odlična zaštita ne samo od insekata, već i od prašine, polena i drugih spoljašnih uticaja. Izrađuju se u više boja a mogu biti fiksni, rolo i plisse. Fiksni se pričvršćuju za okvir prozora ali se mogu skidati po potrebi, dok rolo i plisse komarnici pružaju veći komfor. Rolo komarnici se podižu i spuštaju vertikalno, dok se plisse komarnici pomeraju u stranu i predstavljaju veoma elegantno rešenje.

Ukoliko ste odlučili da menjate postojeću stolariju, razmislite i o kliznim PVC sistemima, koji propuštaju veću količnu svetlosti u objekat i kompatibilni su sa drugim tipovima PVC stolarije. Takođe, otklopno ili podizno klizna PVC vrata su odličan izbor za uštedu prostora, čineći ga otvorenijim, većim i skladnijim.

Na kraju uklopite novi nameštaj!

Kada ste renoviranje priveli kraju, sada je vreme da ubacite novi nameštaj. Kao što smo na početku rekli, kombinujte boju nameštaja i boje zidova, jer boje posebno utiču na naše raspoloženje. Za svaku dnevnu sobu nezaobilazne su ugaone garniture, a ako imate dovoljno prostora onda možete dodati i fotelje.

Takođe, ugaone garniture su odlično rešenje i za spavaće sobe, a fotelja će se dobro uklopiti u dečiju sobu.

https://www.instagram.com/p/B_iWFAzJ1su/

Precizno isplanirajte radove i ne brinite! Renoviranje starog stana ne mora mnogo da košta, ako tačno znate šta želite!

Kako odabrati moderan i originalan nameštaj za vaš dom?

U svakom stanu ili kući nameštaj je osnova. Dakle, to je nešto na šta morate posebno da obratite pažnju. Bilo da je vaš stan veće ili manje kvadrature, bilo da ima mnogo soba ili samo jednu, ono glavno što ga čini jeste upravo nameštaj. Naravno, postoje tu i sitnice, koje samo upotpunjuju vaš dom i koje čine da se vi tu osećate najlepše moguće. Ali, nemojte da dozvolite da pogrešite prilikom odabira nameštaja, jer to može čak da utiče i na vaše raspoloženje. Udobnost, dizajn, boje, materijal nameštaja – sve to jednako utiče. I nemojte razmišljati o tome da treba najlepši nameštaj da odaberete za dnevnu sobu, a ostale prostorije da zanemarite. Jednako se posvetite svim prostorijama.

https://www.instagram.com/p/B-owPcQht1e/

Velika ugaona garnitura ili velika crvena fotelja

Oblik nameštaja zavisi od toga kakav je vaš stan. Dakle, morate dobro da razmislite da li bi se u vašu dnevnu sobu bolje uklapala na primer neka ugaona garnitura ili na primer neki komadi nameštaja. Mi vam u ovom slučaju savetujemo da ukoliko više volite ugaone garniture, da onda to ne budu klasične garniture, već da budu malo specifičnije i možda za nijansu veće, ukoliko imate prostora za to. Ukoliko birate komade nameštaja posebno, onda ovde savetujemo da na primer izaberete jednu veliku fotelju, specifičnu, u sasvim drugoj boji od ostalih modela. Neka to bude velika crvena fotelja na primer, sa specifičnim šarenim jastucima. A ostali nameštaj može da bude jednostavnih boja i oblika. Ovo će zaista izmeniti vašu dnevnu sobu u potpunosti. Za interesantne modele pogledajte ponudu salona nameštaja EURO AF.

Nameštaj čudnih boja i materijala

Ono što će takođe učiniti da vaša dnevna soba ili vaš dom izgledaju zaistata moderno i originalno jesu specifične boje i još specifičniji materijali. Možete naravno da se odlučite za kožni nameštaj, to je uvek nekako provereno. Međutim, možete da se odlučite i za neke druge materijale, ali i boje. Sve zavisi od toga šta vi tražite. Ukoliko imate decu verovatno ćete odabrati neke materijale koji su laki za čišćenje, odnosno za održavanje. Ukoliko nemate decu i možete da pazite taj nameštaj, onda možete odabrati malo specifičnije i možda malo osetljivije materijale za vaš nameštaj. Zatim, kada govorimo obojama, probajte da izaberete one boje koje deluju luksuzne. Na primer dobra bež boja može odlično da izgleda, takođe i nameštaj crvene boje može da izgleda veoma moderno. Jedini problem jeste pogrešna crvena boja na primer. Nekada se nekome desi da izabere lošu boju i da to izgleda jako loše, iako ima najbolju nameru.

„Rasparni“ nameštaj

Ne mora uvek sve biti u jednom tonu, jednom istom obliku. Ne morate uvek odabrati na primer iste fotelje ili fotelje koje se slažu uz ugaonu garnituru. Međutim, ovde možete vrlo lako da pogreštie u nameri da budete specifični i posebni. Zbog čega? Pa zbog toga što se može desiti da pogrešite prilikom uklapanja nameštaja, može se desiti da izaberete samo jedan pogrešan komad i onda da upropastite sve ostalo.

Tako da, ako ste se već odlučili da na ovaj način sređujete vaš dom, onda vam savetujemo da izaberete nekog ko će vam pomoći, nekog ko se malo više razume u sve to i da na taj način obezbedite sebi jedan divan dom u kojem ćete pre svega uživati, a onda i obavljati sve druge svakodnevne aktivnosti.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here