Mladić iz Gložana osuđen zbog pogibije pešaka u Čelarevu

U stanju teškog pijanstva usmrtio pešaka

2373
Foto: Dnevnik.rs

Nenad Nikolić (22) iz Gložana, okrivljen za izazivanje prošlogodišnje saobraćajne nesreće u Čelarevu, u kojoj je u stanju teškog pijanstva usmrtio pešaka, osuđen je u novosadskom Višem sudu na dve i po godine zatvora, nakon što je sudija Vidoje Mitrić prihvatio sporazum optuženog s tužilaštvom.


Njemu je izrečena i mera bezbednosti zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od dve godine od pravosnažnosti presude.

Optuženi je na otvaranju pretresa lane u oktobru izjavio da je razumeo optužnicu i da priznaje delo u celosti. Potom se izvinio porodici nastradalog.

Prema navodima opštužnice, okrivljenom se pripisivalo da je delo počinio 6. januara prošle godine oko 21.30 časova, upravljajući micubiši lanserom brzinom od 50 kilomtara na sat sa 1,54 promila alkohola u krvi. Navodno, dok se sagnuo da uključi radio, umesto da drži pažnju usmerenu na kretanje Ulicom Svetozara Toze Markovića, naspram kućnog broja 6, prednjim desnim delom udario je pešaka, sad pokojnog, Dušana Trninića koji se kretao u istom smeru kao i okrivljeni, zajedno sa svojom suprugom, jedno pored drugog. Prvo je udario pešaka u levu nogu, zatim ga je nabacio na gornji deo vozila, nakon čega je telo odbačeno na tlo. Usled višestrukih povreda, Trninić je preminuo na licu mesta.

Optuženi je bio u pritvoru do 17. marta prošle godine, koji mu je zamenjen zabranom napuštanja stana, a 14. septembra ova mera mu je ukinuta, a to vreme će mu se uračunati u izrečenu kaznu.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde