Mladost iz Bačkog Petrovca spremna za prvenstvo u Vojvođanskoj ligi

Mladost je odigrala pet kontrolnih utakmica

990
Izvor: Dnevnik

Za šesto uzastopno učešće u prvenstvu Vojvođanske lige – Sever, fudbaleri Mladost iz Bačkog Petrovca pripreme su počeli 10. jula, u Vrbari.


Po završetku prošle sezone, klub je raskinuo saradnju s trenerom Svetozarom Soviljom, koji je preuzeo tim Vojvodine iz Bačkog Gradišta i sa sobom poveo golgetera Bojana Trojanovića. Borislav Ikrašev se vratio u Mladost iz Turije, dres Petrovčana neće više oblačiti ni pouzdani štoper Marko Beronja zbog školovanja, dok se Petar Vladisav vratio u Našu zvezdu iz Silbaša.

Kormilo Mladosti, kluba koji će 2023. godine proslaviti stotu godišnjicu postojanja i rada, preuzeo je Stojan Ilić iz Novog Sada. U tim iz Vrbare su stigli: Dejan Laćarak (Sloga Vukovar), Ognjen Štefek, Adis Kurtiši, Nemanja Kantaryić (svi iz RFK Novi Sad 1921), Luka Anđelković (OFK Oyaci), Luka Meselyija (FŠ Petrika, Novi Sad), Nemanja Čeman (Kabel), Igor Kanja i Filip Jovanov (Jedinstvo, Rumenka), golman Miloš Mladenović (Vojvodina, Perlez), a za tim konkurišee i nekoliko perspektivnih omladinaca.

Mladost je odigrala pet kontrolnih utakmica. Petrovčane je najpre na njihovom terenu porazio OFK Vrbas (0:2), potom je u Vrbari trijumfovao i trećeligaš OFK Bečej 1918 (1:2). Prvi odlazak van Bačkog Petrovca takođe nije bio rezultatski uspešan, jer je tim trenera Ilića poražen u Turiji od domaće Mladosti (2:3). Mladost je ugostila i novajliju u Vojvođanskoj ligi – sever, tim Radničkog 1918 iz Ratkova i taj duel okončan je bez pobednika 1:1, a do jedine pobede od 4:0 Petrovčani su stigli u susretu s Petrovaradinom.

Svoju drugu misiju u redovima tima iz Vrbare, trener Stojan Ilić započeo je pre mesec dana.

– Prihvatio sam poziv ljudi iz kluba zato što smo i prvi put dobro sarađivali – rekao je ovaj stručnjak. – Cilj nam je da u novom prvenstvu budemo u vrhu tabele, odnosno da Mladost igra prepoznatljiv i dopadljiv fudbal, a koliko god to bude moguće, pružiću šansu i mlađim igračima iz domaće sredine. Naporne treninge remetio je izostanak pojedinih igrača zbog korišćenja godišnjih odmora. Napominjem da će igrati samo oni koji redovno treniraju, jer moj princip je da ono što radim na treninzima, sprovodim i na utakmicama. Nisam u potupnosti zadovoljan igrom protiv Petrovaradina, bez obzira na visoku pobedu. Uprkos svemu, nikad se ne predajem i na prvenstvenom startu, u nedelju u Bajmoku, očekujem našu pobedu.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde