Ne posustaju ni Slavija ni Kulpin

Borba za titulu se vodi između Slavije iz Pivnica i FK "Kulpin". Obe ekipe su u ovom kolu upisale nova tri boda. Slavija trenutno ima dva boda prednosti, utakmicu više, ali i domaćinstvo sa drugoplasiranim Kulpinom koje je na programu 30. aprila.

538
Foto: Canva

Minulog vikenda odigrano je 19. kolo Međuopštinske lige Bačka Palanka – Bač – Bački Petrovac. Borba za titulu se vodi između Slavije iz Pivnica i FK „Kulpin“. Obe ekipe su u ovom kolu upisale nova tri boda. Slavija trenutno ima dva boda prednosti, utakmicu više, ali i domaćinstvo sa drugoplasiranim Kulpinom koje je na programu 30. aprila u okviru 21. kola. Kako stoje stvari, borba za titulu će se voditi do poslednjeg kola. Pročitajte izveštaje sa utakmica 19. kola.

Neštin – Bačka (D) 3:2 (2:2)

NEŠTIN: Igralište Neština, gledalaca 100, sudija Vulić (Bačka Palanka). Strelci: Pudelka u 33, Moravac u 35. i Vukmirović u 69. za Neštin, a Bajac u 8. i Popin u 37. minutu za Bačku. Žuti kartoni: Grujić, Budić, Lukić (Bačka).

NEŠTIN: Dukić, Valentik, Uvaček, Gašić (Bakoš), Pudelka, Ćulibrk, Vukmirović, Gnjatović, Ahmetović (Živanović), Vasilić, Moravac.

BAČKA: Vrsajkov, Gajić, Budić, Kapetanov, Lakić, Ubavin (Lukić), Grujić, Đ. Cimbaljević, R. Cimbaljević, Popin, Bajac.

Viđena je veoma dobra igra rivala, sa dosta šansi, duela, akcija i pet golova u mrežama. Pobeda domaćina bila je u režiji vrsnog strelca Boška Vukmirovića.

N. Vasilić


Stari grad – Kulpin 1:3 (1:2)

BAČKA PALANKA: Igralište Starog grada, gledalaca 120, sudija Stanišić (Bačka Palanka).Strelci: Škorić u 41. za Stari grad, a P. Mrđen u 5. (iz penala) i 23. i Lukić u 66. minutu za Kulpin. Žuti kartoni: Moric, Novakov, Valentik, Balinović, Jovicki, Bjeloš, Lučić (Stari grad), Haška (Kulpin).

STARI GRAD: Moric, Nenadov (Ribarski), Bjeloš, Valentik (Novakov), Maletin, Jovicki (Radović), Maksić, Dražić (Lučić), Balinović, Čubrilo, Turi.

KUPLIN: Dukić, Haška, Zaov, Carić, Valentik (Lukić), Fejdi, Zanfirović, P. Menđan, Trojanović, Surla, Milanović.

Gosti su važili za apsolutnog favorita, ali to na terenu nisu dokazali. Prestrogo dosuđeni penal za goste već na početku utakmice mnogo je uticao na igru domaćina. Posle toga igrali su nervozno, i to su na kraju Kulpinci valjano iskoristili.

L. Kozić


Bački hajduk – Slavija (B) 3:1 (2:0)

BAČKO NOVO SELO: Igralište Bačkog hajduka, gledalaca 200, sudija Telgetija (Bačka Palanka). Strelci: Živanović u 6, Išiković u 21. i M. Nikolić u 82. za Bački hajduk, a Zec u 76. minutu (iz penala) za Slaviju. Žuti kartoni: Marijanov, Drinić (Bački hajduk), Z. Jovanović, Končar (Slavija).

BAČKI HAJDUK: Petrović, Vladislav (Emić), T. Nikolić, Bojić, Štrbac, I. Janović, M. Nikolić, Drinić, Marijanov (Radić), Išiković, Živanović.

SLAVIJA: Horvat, D. Jovanović (Radojčić), Drča (Sekulić), Dragišić, Mačak, Skejo, Zec, Petković (Takač), Končar, B. Jovanović, Z. Jovanović.

Tek u nastavku utakmice je viđena zanimljva i interesantna igra rivala. Bilo je lepih prilika na obe strane. Gosti su se uspeli preko Zeca, sa penala, da smanje rezultat. Onda na scenu stupio M. Nikolić, iskoristio je grešku gostujuće odbrane i preciznim udarcem pogodio u nebranjeni deo mreže i doneo svom timu zaista zasluženo slavlje.

M. Mališić


Slavija (P) – Mladost (MB) 3:0 (2:0)

PIVNICE: Igralište Slavije, gledalaca 100, sudija Jakić (Bač).Strelci: Kirti u 20, Sekeruš u 30. i Bosnić u 55. minutu. Žuti kartoni: Petrović, Nikolić (Slavija), Mladenović, Modrinić, Agbaba, Škorić (Mladost).

SLAVIJA: Plemić, Nikolić (Belanji), Milan Grnja, Trifunović (Zbućnović), Zaskalicki, Mirko Grnja, Kuhta, Petrović, Đurić Kirti (Belehradski), Sekeruš (Bosnić).

MLADOST: Ilić, Mladenović (Kovačević), N. Đukić, Bundalo, Anđelković, Zagorčić, Dimić, Matić (S. Đurić), Modrinić, Dobre, Agbaba (Škorić).

Gosti su lakše nego što se očekivalo, savladali domaćine, ubedljivo. Igrači Slavije mogli su slaviti još većom gol razlikom. Mada su i igrači Borca nekoliko puta opasno pripretili.

R. Brnja


Maglić – Borac (V) 2:1 (1:1)

BOĐANI: Igralište Slavije, gledalaca 150, sudija Boškov (Bačka Palanka). Strelci: Stamenković u 36. (iz penala) i 94. za Maglić, a Komad u 8. minutu za Borac. Žuti kartoni: Stamenković, Ubiparip (Maglić), Dejanšmitran, Fabri, Miškulev, M. Arbutović, N. Međedović (Borac).

MAGLIĆ: Petković, M. Ilić, Dobrovoljski, Spasić, G. Ilić, Stamenković, Savić (Koćjak), N. Ilić (Stojković), Igić, Đordan (Ubiparip), Jakuš.

BORAC: Dejan Šmitran, pokrajac, Darko Šmitran (Miklušev), Komad, Lekić, Fabri, Ninković, Petković, M. Arbutović (Trebovac), N. Međedović.

Od bezbroj šansi domaćini su postigli samo dva gola. Čak su gosti prvi i poveli, ali nisu izdržali. Stamenković je postigao pobednososni gol u nadoknadi vremena. Dok su se gosti nećkali ko će da izbije lopu daleko od gola, on se prikrao i poslao loptu u nebranjeni deo mreže.

N. Stojisavljević


Labudnjača – Vojvodina 1:1 (1:1)

VAJSKA: Igralište Labudnjače, gledalaca 120, sudija Malić (Bačka Palanka). Strelci: Lukić u 41. za Labudnjaču, a T. Nikolić u 45. minutu za Vojvodinu. Žuti kartoni: Stanković, Dragan Petrović, Rosić, Ikač (Labudnjača), D. Ranisavljev (Vojvodina).

LABUDNjAČA: Ikač, Bjelogrlić, Petković (Stefanović), Dević, Zorić, D. Stanković, Lukić (Malivuk), Rosić (Jagodić), Dragan Petrović, Dejan Petrović, Ušćumlić.

VOJVODINA: S. Jovanov, L. Bugarski, Ramić, T. Nikolić, D. Ranisavljev, Milovanov, V. Jovanov, M. Jovanov (Radonić), Lj. Jovanov, Vučić, Bašić (Petković).

Bila je to veoma zanimljiva utakmica. U prvom poluvremenu gosti su mogli primiti bar tri gola. Onda u nastavku gosti su pokušali preko brzonogih Vučića i Bašića.

D. Petrović

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde