Nominujte komšije velikog srca: Delite priče o humanosti i dobroti

Biti human znači brinuti se o drugima

67

Filantropija, ili kako je kod nas odomaćeno nazivamo čojstvo, predstavlja aktivnu posvećenost ljudskim vrednostima, posebno prema onima koji se suočavaju sa teškoćama u zadovoljavanju osnovnih potreba. Biti human znači brinuti se o drugima, poštovati njihovu ličnost i osnažiti njihove potencijale, ne stvarajući zavisnost već pružajući podršku.


Od samih početaka, BAČKI PETROVAC VESTI su promovisale filantropiju. Kroz rubriku „Naše komšije velikog srca“, želimo da istaknemo pojedince i organizacije sa teritorije opštine Bački Petrovac koji su se istakli svojom humanosti, pružajući pomoć onima kojima je najpotrebnija.

Naša namera je da ovim pričama o ljudskoj dobroti podstaknemo mlade generacije da razvijaju svest o humanosti kao najlepšoj ljudskoj vrlini. Želimo da naučimo buduće generacije da i one nastave da čine dobra dela, čineći našu zajednicu, našu zemlju, naš kontinent i naš svet humanijim mestom za život.

Dragi naši komšije velikog srca, hvala vam na svemu što ste do sada učinili. Nastavite širiti humanost i deliti dobrotu sa mladima, a mi ćemo biti tu da zabeležimo nova humana dela i nove komšije velikog srca.

Ovi ljudi ne traže slavu za svoja dela. Oni čine dobra dela iz srca, bez obzira na to da li će biti primećeni ili ne. Zato vas pozivamo da nam pošaljete predloge za komšiju velikog srca koji je učinio humano delo vredno pažnje i priznanja.

Kako poslati prijavu

Prijave sa fotografijom možete slati na mail: [email protected] ili [email protected].

Hvala vam što svojom dobrotom obogaćujete našu zajednicu.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde