Pivnickí divadelníci na Palárikovej Rakovej

Jubilejný 30. ročník festivalu DIDA o rok v Pivnici

216
FOTO: Ústav pre kultúru vojvodinských Slovákov

V hornokysuckej obci Raková sa v týchto dňoch, resp. od 22. do 26. apríla, koná 56. ročník Palárikovej Rakovej, národnej súťažnej prehliadky ochotníckych divadiel s inscenáciami pôvodnej slovenskej dramatickej tvorby.


Účastníkom tohtoročnej prehliadky je aj divadelný súbor Ochotníckeho divadla Janka Čemana z Pivnice, ktorý sa na súťaž dostal ako minuloročný laureát ceny Jána Kmeťka na festivale DIDA v Pivnici.

Dohoda o výmene víťazných predstavení týchto dvoch festivalov bola uzavretá zhruba pred dvadsiatimi rokmi, avšak úradné a dodnes platné memorandum o spolupráci bolo podpísané v roku 2008 na pôde Kysuckého kultúrneho strediska v Čadci a o rok neskôr, teda v roku 2009, aj v Pivnici a to pri príležitosti osláv stého výročia divadelníctva v tejto dedine.

Pivničania sa predstavili predstavením Sedem hriechov v réžii Cyrila Páriša Bodočana, ktorý si v tomto predstavení neplánovane aj zahral, lebo musel zastúpiť herca, ktorý sa zájazdu napokon nemohol zúčastniť. Pivnickí divadelní ochotníci dostali príležitosť vystúpiť dvakrát. Najprv to bolo v pondelok 22. apríla v Dome kultúry v Čadci a o deň neskôr, teda v utorok 23. apríla, aj v Kultúrnom dome Jána Palárika v Rakovej.

Hostia využili túto príležitosť a pozvali svojich hostiteľov do Pivnice o rok na jubilejný 30. ročník festivalu DIDA.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde