Zajtra v Pivnici oslávia 200 rokov posvätenia základného chrámového kameňa

O 15. hodine v kostole sa budú konať nešporné služby Božie, v rámci ktorých je pripravený program zlúčený s vystúpením spevokolov

98
FOTO: I. Zabunov

Zajtra sa v Pivnici budú konať oslavy venované 200. výročiu posvätenia chrámového kameňa. Ten bol položený práve na sviatok Vstúpenia Krista Pána na nebesá v roku 1824.


Na tieto oslavy sa pivnický evanjelický cirkevný zbor pripravoval už niekoľko rokov. Totiž pivnický už 200-ročný kostol počas posledných rokov prešiel kompletnou rekonštrukciou – interiéru a exteriéru, takže oslavy budú venované posväteniu obnoveného chrámu Božieho.

Zajtra od 8.30 h je naplánovaný príchod hostí, po čom sa od 9.30 h budú konať slávnostné služby Božie s posvätením obnoveného chrámu a Misijné slávnosti. Na bohoslužbách budú prítomní početní cirkevní predstavitelia z našich slovenských vojvodinských cirkevných zborov, tiež zo Slovenska, Slovinska a z Chorvátska.

Pre hostí domáci cirkevný zbor prichystal aj slávnostný obed, ktorý bude v priestoroch Slovenského kultúrno-umeleckého spolku Pivnica.

O 15. hodine v kostole sa budú konať nešporné služby Božie, v rámci ktorých je pripravený program zlúčený s vystúpením spevokolov.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde