Povećanje subvencija za mlečno govedarstvo

Prijave za premiju za mleko traju do 30. aprila

58
FOTO: Canva mlečno stočarstvo

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije aktivno podržava sektor stočarstva kroz razne inicijative. Trenutno je u toku javni poziv za premiju za mleko, koja iznosi 19 dinara po litru i isplaćuje se za svaki litar predatog mleka.


Ova premija je povećana s prošlogodišnjih 15 na 19 dinara, a ukinuta je minimalna količina predatog mleka od 3.000 litara za ostvarivanje premije. Pored toga, traju i pozivi za kvalitetna priplodna grla i tov junadi, svinja, jagnjadi i jaradi.

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković istakla je da subvencije pokrivaju čak 74% troškova poljoprivrednika u mlečnom govedarstvu. To pruža sigurnost kako poljoprivrednicima, tako i građanima, s obzirom na plan da se poljoprivreda u Srbiji vrati na mesto koje joj pripada.

Poziv za premiju za mleko je deo sveobuhvatnih mera Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede usmerenih na podršku primarnim proizvođačima u sektoru mlečnog govedarstva.

Prijave za premiju za mleko traju do 30. aprila

Prijave za premiju za mleko se podnose kao i do sada – preko mlekara, a postoji i mogućnost neposrednog prijavljivanja primarnih proizvođača. Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti prijave za podsticaje na portalu ePodsticaji.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde