Projekat parternog uređenјa ulice Maršala Tita

Projekat uređenja ulice

512

Glavna Ulica Maršala Tita u Bačkom Petrovcu, odnosno deo ulice od raskrsnice sa ulicom Masarikovom, predstavlja staro gradsko jezgro Bačkog Petrovca kоје kao i ostala naselja naše lokalne samouprave zaslužuje da bude uređeno.


Ovaj kompleks obuhvata veći plato ispred spomenika Slobode, slovačku Evangeličku crkvu sa parohijskim domom, objekat stare opštine i još nekoliko objekata sa arhitekturom svojstvenom za istoriju naselјa.
Ovaj deo ulice će biti preuređen u pešačku zonu, u planu je zamena postojeće podloge ukrasnim pločama, izrada platoa ispred crkve, postavlјanje novog mobilijara i osvetlјenja. Takođe se planira i izmeštanje saobraćaja i parkinga u ovom delu ulice.
Ovaj projekat je finansiran iz sredstava Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine i izdvojeno je 70 miliona dinara.

Projekt úpravy ulice Maršala Tita v Báčskom Petrovci

Hlavná Ulica maršala Tita v Báčskom Petrovci, teda časť ulice od križovatky s Masarykovou ulicou, predstavuje staré centrum mesta Báčsky Petrovec ktoré si zasluhuje byť upravené.
Tento komplex zahŕňa väčšiu časť ulice pred pamätníkom padlých v 2. svetovej vojne, slovenský evanjelický kostol s budovou fary, sem patrí aj budova starej obce a niekoľko ďalších budov s architektúrou špecifickou pre históriu osady.
Zaplanované je túto časť ulice prerobiť na pešiu zónu, tiež výmena existujúcej dlažby za nové dlaždice, úprava plató pred samotným kostolom, rozmiestnenie nového mobiliáru a osvetlenia. Tiež vymiestnenie dopravy a parkovania v tejto časti ulice.
Tento projekt je financovaný z rozpočtu Autonómnej pokrajiny Vojvodiny a je na tento účel vyčlenených 70 miliónov dinárov.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde