Promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka u Bačkom Petrovcu

Pored dobrovoljnog služenja vojnog roka, građani opštine Bački Petrovac su mogli da se informišu i o školovanju u srednjim stručnim vojnim školama

751
Foto: Opština Bački Petrovac

U sredu 02.11.2022. godine u vremenu od 10.30 do 13.00 časova u Bačkom Petrovcu na Trgu slobode je bila realizovana medijska promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka.


Organizatori ove promocije su bili centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Novi Sad i kancelarija Ministarstva odbrane za opštinu Bački Petrovac.

Cilj medijske promocije dobrovoljnog služenja vojnog roka je da se građanima opštine Bački Petrovac približi i pojasni:

– obavezu uvođenja u vojnu evidenciju,
– način prijavljivanja kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka i vojno stručno osposobljavanje rezervne oficire,
– mogućnost zasnivanja radnog odnosa u Vojsci Srbije u svojstvu profesionalnog vojnika.

Pored dobrovoljnog služenja vojnog roka, građani opštine Bački Petrovac su mogli da se informišu i o školovanju u srednjim stručnim vojnim školama, Vojnoj gimnaziji, Vojnoj akademiji i Medicinskom fakultetu Vojno medicinske akademije.

U saradnji sa direktorima osnovne škole i gimnazije okupljenim učenicima osnovne (7. i 8. razredi) i gimnazije (3. i 4. razredi) su se na promociji obratili predstavnici centra Ministarstva odbrane Novi Sad major Vladica Šljapić, vojni službenici Duška Kulenović, Nikola Pavlović, Đorđe Malenković kao i predsednica Opštine Bački Petrovac Jasna Šproh.


Prezentácia dobrovoľného výkonu vojenskej služby

V stredu 02.11.2022 v čase od 10.30 do 13.00 hodiny v Báčskom Petrovci na Námestí slobody sa konala mediálna prezentácia dobrovoľného výkonu vojenskej služby.

Organizátori tejto prezentácie boli stredisko Ministerstva obrany pre lokálnu samosprávu Nový Sad a kancelária Ministerstva obrany pre obec Báčsky Petrovec.

Cieľ mediálnej prezentácie dobrovoľného výkonu vojenskej služby bol občanom obce Báčsky Petrovec sprístupniť a vysvetliť:

– záväzok zápisu do vojenskej evidencie,
– spôsob prihlasovania kandidátov na dobrovoľný výkon vojenskej služby a vojenské odborné uspôsobovanie záložných dôstojníkov,
– možnosť uzavretia pracovného pomeru v armáde Srbska ako profesionálny vojak.

Vedľa dobrovoľného výkonu vojenskej služby občania obce Báčky Petrovec sa mohli informovať aj o školení na stredných odborných vojenských školách, Vojenskom gymnáziu, Vojenskej akadémii a Lekárskej fakulte Vojenskej lekárskej akadémie.

V spolupráci s riaditeľmi základnej školy a gymnázia zoskupeným žiakom 7. a 8. ročníka a gymnazistom 3. a 4 ročníka na prezentácii sa prihovorili predstavitelia strediska Ministerstva obrany Nový Sad major Vladica Šljapić, vojenskí úradníci Duška Kulenović, Nikola Pavlović, Đorđe Malenković a predsedníčka Obce Báčky Petrovec Jasna Šprochová.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde