Psihofizička priprema trudnica za porođaj – Besplatna radionica

Ako ste u drugom stanju, dođite u svake subote u Lotus centar u 12 časova i pripemite se za uspešan, radostan i bezbedan porođaj.

1231

BAČKA PALANKA: Udruženje građana „Vreme je za bebe“ počinje sa nizom predavanja i obuka za trudnice svake subote u 12 časova, u „Lostus centru“ u Bačkoj Palanci. Prva besplatna radionica održaće se 07.03. i pozivaju se sve zainteresovane polaznice i njihovi partneri da dođu da se informišu o detaljima.


Ono što očekuje polaznice su pripreme za bezbolan porođaj koje obuhvataju kondicione vežbe, vežbe disanja, vežbe relaksacije, vežbe napinjanja i negu novorođenčeta i prodilja.

Foto: Pixabay

Psihofizičke pripreme veoma prijaju svim trudnicama. Osim vežbi koje se rade, a koje imaju za cilj, sticanje kondicije i jačanje mišića, ove pripreme su značajne jer se na njima čuje mnogo dragocenih saveta i dobiju informacije o tome šta se događa u telu trudnice, kao i šta ih očekuje u porodilištu.

Iskusni stručnjaci kažu da tri faktora dovode do porođajnog bola, a to su, neznanje, strah i grč, koji se međusobno nadovezuju. Upravo zato je od velikog značaja psihofizička priprema trudnica, kako za majku, tako i za bebu.

Sa pripremama za porođaj se počinje u 27-oj nedelji trudnoće uz predhodni pregled i dozvolu izabranog ginekologa. Trudnice, koje spadaju u grupu visokorizičnih trudnica i koje nisu dobile saglasnost svog lekara ne mogu se fizički pripremati ali mogu prisustvovati teoretskom delu i savladati tehnike disanja.

Poželjno je i prisustvo partnera, ukoliko ste doneli zajedničku odluku da prisustvuje porođaju. Pripreme se odvijaju u grupi od 10 trudnica ili individualno, u našim prostorijama ili kod Vas u kući ukoliko Vam to više prija.


Kako se prijaviti?

Program vodi viša medicinska sestra-babica Slađana Mandić sa višegodišnjim radnim iskustvom sa babicom Slađanom Ponjević.

Prijave putem broja telefona: 069 3570996 ili putem instagram profila: vremejezabebe_backapalanka

Radionice se održavaju svake subote sa početkom u 12 časova, u Lotus Centru u Bačkoj Palanci na adresi Žarka Zrenjanina blok 31.

[wonderplugin_slider id=154]

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde