Humánny dôchodca predal dom a všetky peniaze dal na liečbu malej Minji

1229
Foto: Printscreen / RTS

Radoslav Marjanović, penzioner iz Umčara kod Beograda, kuću koju je dobio u nasledstvo prodao je za 10.000 evra, a sav prihod, dao je za lečenje jednogodišnje Minje Matić koja boluje od retke i teške spinalne mišićne atrofije tip 1.


Kako je za RTS rekao, Radoslav je ceo život pošteno i teško radio, poslove nije birao, pa je po potrebi bio i kovač i mesar. I penzionerske dane provodi radno. U okviru domaćinstva, brine o životinjama, ali i o deset hektara zemlje. Kako kaže, svoju decu i unuke je obezbedio, pa je novac od prodaje kuće želeo da pokloni onima kojima je najpotrebniji.

[rev_slider alias=“ccsystem-„][/rev_slider]

 

„Hvala Bogu, dao mi je zdravu decu i zdrave unučiće. Tako da ovaj kapital što mi je pripao od nasleđa, ne treba mi. Zato sam dao za zdravlje male Minje, da se što brže oporavi i da bude u najboljem redu“, kaže Marjanović za RTS.

Kako kaže, srećan je što će na ovaj način moći da pruži primer i drugima, kako bi se novac za lečenje male Minje što pre sakupio.

„Isto to, ko ima nešto što mu ne treba, a deci bi pomoglo, neka bude human, neka priloži deci za zdravlje“, ističe humani penzioner.


Pozri sa na: Humanost i solidarnost žena iz Tovariševa (VIDEO)


Malena Minja Matić boluje od spinalne mišićne atrofije, tip 1. Bolest je vezana za mutaciju gena i manifestuje se gubitkom osnovnih životnih funkcija, kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje. Ne utiče na mozak i kognitivne funkcije. Lek koji je Minji potreban košta 2,4 miliona dolara, a trenutno nedostaje oko 400.000 dolara.

Svi koji žele Minji mogu pomoći na sledeće načine:

Foto: Buď človekom

Nechajte odpoveď

Zadajte komentár
Tu zadajte svoje meno