Jelena Popović iz Maglića u bašti uzgaja lekovite biljke i pravi sapune, meleme i kreme

Priprema i meleme koji su namenjeni trudnicama, a veoma su cenjene njene kreme za negu lica, kao što je prirodni antirid melem

545
FOTO: Jelena Popović

U poslednje vreme sve više se govori o zdravom načinu života, pa je tako i kozmetika od prirodnih sastojaka sve traženija. Lekovito samoniklo bilje je svuda oko nas, dostupno nam je na svakom koraku, a to je vešto iskoristila Jelena Popović iz Maglića koja se već godinama bavi organskom proizvodnjom povrća i lekovitog bilja i na najbolji način koristi njihove potencijale.


„Postoje brojne biljke koje možete koristiti za pripremu svojih ručno izrađenih preparata za lepotu i negu. U dvorištu i bašti uzgajam lavandu, ruže, koprivu, smilje, ruzmarin, kamilicu, nanu, neven“, priča Popovićeva.

Prirodna kozmetika po Jeleninoj recepturi

Koliko je važno da jedemo domaću hranu i dišemo čist vazduh, toliko je važno da imamo sapune, kreme i ulja napravljene od prirodnih sastojaka, smatra Popovićeva. Zato svake godine odlazi na Taru i tamo bere brojne biljke, između ostalih, kantarion i hajdučku travu.

Jelena godinama vredno uči o biljkama i njihovim blagodetima, pa sada već može da kaže da ih dobro poznaje, njihov sastav i delovanje. Zato je počela da pravi prirodnu kozmetiku koja neguje, ali i leči.

Prvo je počela da pravi kreme i sapune, zatim različite vrste melema, kao i šumeće kuglice za stopala, paste za izbeljivanje zuba sa aktivnim ugljem. Lekovito bilje osnova je za pripremu njenih tonika, seruma, preparata za jačanje i negu kose, a to su ulja, čvrsti šamponi, maske.

Pročitajte više o Jeleninoj organskoj proizvodnji pilinga, krema i melema na sajtu Agroklub.rs.

 

Nechajte odpoveď

Zadajte komentár
Tu zadajte svoje meno