Kako da ukrasite uskršnja jaja školskim priborom?

Odaberite omiljenu tehniku za crtanje i ukrasite jaja na nesvakidašnji način

90

I vaša deca sigurno imaju gomilu bojica, flomastera i tempera u školskoj torbi ili na stolu. Predlažemo vam da ih sakupite i iskoristite da zajedno ukrasite uskršnja jaja.


Deci će biti zanimljivo da upotrebe svoj školski pribor u ove svrhe. Odaberite omiljenu tehniku za crtanje i ukrasite jaja na nesvakidašnji način. Za sve ove projekte obezbedite jaja sa svetlom ljuskom ili ih jednostavno sami izbelite kuvajući ih u mešavini sirćeta i vode u istoj razmeri.


Jaja ukrašena voštanim bojama

Odaberite omiljene nijanse voštanih boja, narendajte ih ili usitnite da bi mogli da ih pospete po vrućim skuvanim jajima. Kada pocnu da se otapaju napravite zanimljive šare. Ako su deca manja, lakši i sigurniji način za ovu tehniku je da drže voštanu boju u ruci i šaraju njom po toplim jajima dok se bojica lagano otapa i ostavlja trag.


Jaja iscrtana temperama

Tempere su idealne za detaljnije iscrtavanje po jajima jer ostavljaju jasan trag i lako se koriste. Svako zna da nacrta crticu četkicom, tako da će ovaj projekat svi ćlanovi porodice moći da sprovedu u delo. Koristite najraznovrsnije boje kako bi efekat bio što bolji i kako bi crtice podsećale na šarene mrvice koje se koriste za ukrašavanje slatkiša. Sve ovo možete da izvedete i sa flomasterima.


Crno bela jaja

Jaja ofarbajte belom ili crnom temperom. Kada se osuše po njima iscrtajte sitne detalje. Za crna jaja korstite tanku četkicu i belu temperu, a za bela je najbolje da koristite crni flomaster.

 

 


Isprskana jaja

Za ovaj zanimljiv efekat možete da koristite staru četkicu za zube koju ćete umočiti u boje i isprskati jaja. Najjednostavniji način da stvorite nešto drugačije i zanimljivo.

 

Nechajte odpoveď

Zadajte komentár
Tu zadajte svoje meno