Maksim Teslić iz ŠK „Kulpin“ pobednik turnira „Tri kluba“

Turnir je održan u organizaciji bačkopalanačkog ŠK „Gimnazijalac“, a uz pomoć ŠK "Kulpin" i ŠK "Kraljev gambit" iz Bača

1061

U organizaciji ŠK „Gimnazijalac“, a uz pomoć ŠK „Kulpin“ i ŠK „Kraljev gambit“ iz Bača uspešno je završen drugi po redu šahovski turnir „Tri kluba“.


Učešće je uzelo 25 takmičara, a igralo se 7 kola po švajcarskom sistemu parovanja. Turnir je otvoren u Kulpinu gde su odigrana prva tri kola, zatim dva u Baču, dok je završnica poslednja dva kola bila u Gimnaziji 20. oktobar.

Pobednik turnira je Maksim Teslić iz ŠK „Kulpin“ sa maksimalnim učinkom od 7 pobeda. Drugo mesto zauzeo je Vladimir Galić iz ŠK „Kraljev gambit“ sa 5,5 bodova, dok je treći igrač ŠK „Gimnazijalac“ Milan Trifunović sa 4,5 boda. Među omladincima se vodila žestoka borba, tako da je čak njih četvoro završilo sa 4 boda, ali dodatni kriterijumi su omogućili da pehar i zlato odnese Dalibor Kreko iz Kulpina. Drugo mesto zauzeo je Boris Avgustinov iz ŠK „Gimnazijalac“, dok je treći Kristijan Šranka iz Kulpina.

Među najmlađim šahistima do 14 godina prvo mesto zauzeo je Dušan Šranka sa 3 boda, koliko su imali i drugoplasirani Branislav Cesnak, obojica iz Kulpina. Dok je treće mesto zauzeo Marko Pavličević iz Bača.

Turnir je organizovan uz podršku opštine Bačka Palanka, a u ime opštine je pobednički pehar dodelio predsednik skupštine opštine Milan Čavić ujedno i jedan od osnivača ŠK „Gimnazijalac“. Nenad Jatić i Milan Čavić podsetili su ukratko na istoriju formiranja šahovske sekcije u okviru Gimnazije davne 2006. godine, koja je prerasla u šahovski klub i zvanično se takmiči od 2016. godine. Direktor turnira i predsednik ŠK „Gimnazijalac“, Ivan Tot se zahvalio svim igračima na fer i korektnoj igri i obećao da će se ovo takmičenje nastaviti i narede godine.

Nechajte odpoveď

Zadajte komentár
Tu zadajte svoje meno