U Bačkom Petrovcu osušeno žbunje ofarbali u zeleno

Umesto vodom žbunje zalili glupostima

2019
Foto: Vojvođanska zelena inicijativa, preuzeto sa luftika.rs

U Bačkom Petrovcu prethodnog vikenda održana je najveća manifestacija Slovaka u Srbiji, „Slovačke narodne svečanosti“.


Manifestacija je bila puna kulturno-umetničkog sadražaj, a svečanosti je otvorio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović. Kako prenosi portal „Luftika“, lokalne vlasti su se baš potrudile da urede selo za tu priliku.

Internet su preplavile fotografije koje je snimila žiteljka Bačkog Petrovca i aktivistkinja Vojvođanske zelene inicijative, koja je javila da su tamošnje vlasti ofarbale osušeno žbunje u zeleno.

– Ko ne bi bio ponosan na „napore“ naše vlasti da Petrovac ove svečanosti dočeka „napredniji“ od Novog Sada, u kom su pre nedelju dana suvo drveće “podmladili” vezujući zelene grančice – zapitala se čitateljka „Luftike“ pa dodala:

– Pametna vlast opštine Petrovac je otišla korak dalje i osušeno žbunje ispred Gimnazije OFARBALA u zeleno!!! Petrovčani prolaze, zagledaju, poneko se i uštine u neverici, i svi se krste – i vernici i ateisti. Ima li dalje, kažite – rekla je.

I zaista, ne preostaje ništa drugo nego da se svi zajedno zapitamo – Zaliva li se išta u ovoj Srbiji, osim gluposti? Ona se, po svemu sudeći, najbolje primila.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde