U Bačkom Petrovcu prednost data odbojkaškom podmlatku

Muški kadetski pogon „Mladosti“ ustupljen je Odbojkaškom klubu „Bačka Palanka“ da ovu sezonu odigra pod njihovim imenom

571
Izvor: Arhiva OK Mladost

Uprava Odbojkaškog kluba „Mladost“ u Bačkom Petrovcu donela je odluku da se muška ekipa ne takmiči i da se prednost da podmlatku i ženskim sekcijama koje se takmiče u prvoj i drugoj vojvođanskoj ligi. 


„Mi smo i dalje u zamahu razvoja odbojkaškog sporta u našem gradu, s tim što smo fokus stavili na ženske selekcije koje se takmiče u prvoj i drugoj vojvođanskoj ligi. Naša prva ženska postava bori se za ulazak u drugu srpsku ligu, nalazi se na 2. mestu i verujem da će uspeti da ostvare plan u prolećnom delu šampionata. Devojke koje se takmiče u drugoj vojvođanskoj ligi, imaju za sada više pobeda neko izgubljenih utakmica što je takođe rezultat koji nas izuzetno raduje“ – ističe predsednik OK „Mladost“ Emil Fejzulahu.

U Bačkom Petrovcu, koji ima oko 7.000 stanovnika, izuzetno je popularna odbojka, prednjači interesovanje kod devojčica. S obzirom na veliki odbojkaški potencijal, koji poseduju u podmlatku, rukovodstvo ovog našeg renomiranog odbojkaškog kolektiva odlučilo je da se maksimalna pažnja posveti najmlađima, a da se seniorski tim u ovoj sezoni ne takmiči.

„Doneli smo odluku da ove godine napravimo pauzu, prošle godine nismo uspeli da se plasiramo u prvu odbojkašku ligu, samim tim izostale su finansije, pa smo se odlučili da usmerimo fokus na ženske selekcije i na talentovanu generaciju mlađih odbojkaša i odbojkašica od kojih u bliskoj budućnosti očekujemo dobre rezultate“, dodaje Fejzulahu.

Muški kadetski pogon „Mladosti“ ustupljen je Odbojkaškom klubu „Bačka Palanka“ da ovu sezonu odigra pod njihovim imenom. Inače, u klubu se intenzivno radi i sa najmlađim članovima, organizovana je i Škola odbojke u Gložanu, a svi oni su zastupljeni u pionirskim i kadetskim ligama Odbojkaškog saveza Srbije.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde