Upriličena svečanost za dobrovoljne davaoce krvi

Obeležen Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi u Bačkom Petrovcu

599
Foto: Opština Bački Petrovac

BAČKI PETROVAC – U utorak 14. juna, u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac obeležen je Svetski dan dobroboljnih davalaca krvi.


Tim povodom dodeljene su plakete i zahvalnice za poslednje tri godine dobrovoljnog davanja krvi tj. od 2018. godine. Osim dobrovoljnih davalaca, prisutni su bili sekretar Crvenog krsta Vojvodine Boško Mitrašinović, predsednica Opštine Bački Petrovac Jasna Šproh, predsednica Crvenog krsta Bački Petrovac Jarmila Davidović i v.d sekretar Crvenog krsta Bački Petrovac Mariana Valtner.

U protekle tri godine je bilo ukupno 18 davalaca koji su dali krv 5 puta, od toga su 9 žena, 35 davalaca koji su dali 10 puta, od toga su 12 žene, 20 davalaca koji su dali 20 puta, od toga su 4 žene, 14 davalaca koji su dali 35 puta, 6 davalaca koji su dali 50 puta, od toga je 1 žena, 7 davalaca koji su dali 75 puta, od toga je 1 žena i 5 davalaca koji su dali 100 puta.

Prisutni su mogli i da uživaju u kratkom kulturno – umetničkom programu uz numeru na flauti u interpretaciji Marte Milašinović, a sa recitacijom su se predstavile dve učenice Gimnazije “Jan Kolar” Bački Petrovac.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde