Výzva na účasť na 52. Folklórnom festivale Tancuj, tancuj…

Prihlásiť sa môžete do 1. mája 2024

84
Фото: Општина Бачки Петровац

Ústav pre kultúru vojvodinských Slovákov spolu s ďalšími organizátormi festivalu vyzývajú folklórne súbory, spevácke skupiny a orchestre, aby sa zúčastnili 52. Folklórneho festivalu Tancuj, tancuj…


52. Folklórny festival sa bude konať 15. júna 2024 v Hložanoch.

Kritériá festivalu

– Právo účasti na festivale majú predstavitelia kultúrno-umeleckých spolkov (KUS), kultúrno-osvetových spolkov (KOS), domov kultúry (DK), miestnych odborov Matice slovenskej v Srbsku (MOMS), gymnázií a iných kultúrnych ustanovizní a spolkov, ktoré pestujú slovenský folklór.

– Právo účasti na Folklórnom festivale Tancuj, tancuj… majú súbory s nasledujúcimi zložkami: ženská spevácka skupina; dievčenská spevácka skupina, mužská spevácka skupina, chlapčenská spevácka skupina, miešaná spevácka skupina, orchester a tanečná skupina. Pri hodnotení všetkých zložiek sa uprednostňuje pôvodný slovenský vojvodinský materiál.

Súbory môžu na Folklórnom festivale Tancuj, tancuj… vystúpiť

– maximálne s tromi speváckymi skupinami (spevácke skupiny sú povinné aspoň jednu časť výstupu interpretovať jednohlasne, s hudobným alebo bez hudobného sprievodu),

– s dvomi tanečnými skupinami, ak sú vekovo rozdielne: mladšia a staršia tanečná skupina, ak vystúpia v dvoch rozdielnych kategóriách tancov. Súbor, ktorý vystupuje so spracovaným zvykom alebo obyčajou, nemá právo na výstup s inou tanečnou skupinou,

– s orchestrom.

Trvanie jednotlivých vystúpení na Folklórnom festivale Tancuj, tancuj…

– trvanie výstupu tanečných skupín je maximálne 6 minút,

– maximálne trvanie spracovaného zvyku alebo obyčaje je 12 minút,

– maximálna dĺžka vystúpenia speváckych skupín je 4 minúty,

– maximálna dĺžka vystúpenia orchestrov je 4 minúty.

– Súbory nemôžu dva roky za sebou účinkovať na festivale s tými istými vystúpeniami.

Účastníci festivalu sú povinní svoje vystúpenia zladiť s kritériami festivalu. V prípade, že sa účastníci nedodržia určených pravidiel účasti na festivale, odborná porota ich vystúpenie vyradí zo súťažnej časti festivalu.

Je potrebné, aby predstavitelia ustanovizní, spolkov alebo združení najneskoršie do 1. mája 2024 zaslali vyplnenú písomnú prihlášku na festival a fotografie účinkujúcich skupín.

Prihláška na účasť musí byť v súlade s Pravidlami festivalu, ktoré si môžete naštudovať a stiahnuť.

Písomné prihlášky treba zaslať na mailovú adresu ÚKVS – [email protected] alebo poštou na adresu: Ústav pre kultúru vojvodinských Slovákov, Ul. Arsu Teodorovića č. 11, 21 000 Nový Sad.

Prihláška na stiahnutie: Prihláška-2024

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde