91. Međunarodni sajam poljoprivrede

Novosadski sajam poljoprivrede od 18. do 23. maja

230
FOTO: Novosadski sajam

Međunarodni sajam poljoprivrede, 91. po redu, biće održan od 18. do 23. maja 2024. godine na Novosadskom sajmu. Na ovogodišnjoj manifestaciji, čiji je partner Evropska unija, biće predstavljena najsavremenija tehnička i tehnološka dostignuća i primena nauke u poljoprivredi.


Najznačajnije celine sajma, koji nosi oznaku „Najbolje iz Vojvodine“, biće izložbe poljoprivredne mehanizacije, stoke, organskih proizvoda, ali i različiti stručni, poslovni i naučni skupovi. Predstaviće se oko 1.200 izlagača, kako iz Srbije, tako i iz još oko 40 zemalja. Učesnici Sajma biće i resorna ministarstva iz zemlje i inostranstva, privredne komore, državne institucije, pokrajinski sekretarijati, poslovne banke i brojna udruženja i asocijacije koje deluju u oblasti agrobiznisa.

Kao i svake godine, svoj štand u Hali „Master” imaće i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Posetite nas, jer će biti organizovani brojni sadržaji, okrugli stolovi, radionice i predavanja.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, tradicionalno je pokrovitelj Nacionalne izložbe stoke, najveće izložbe tog tipa na Balkanu, od pre pet godina i Izložbe genetskih potencijala. Pod pokroviteljstvom Ministarstva biće organizovana Izložba organskih proizvoda, proizvoda sa oznakom geografskog porekla, proizvoda sa oznakom „Srpski kvalitet“ i kraft piva.

Ove godine poseban štand će imati i Projekat konkurentne poljoprivrede Srbije. U okviru Programa poslovnih i stručnih aktivnosti, u ponedeljak 20. maja u kongresnoj Master sali biće održani paneli posvećen finansijskom modelu Projekta za podršku razvoju primarnih poljoprivrednih proizvođača, kao i njihovom uključivanju na tržište.

Program aktivnosti na 91. međunarodnom poljoprivrednom sajmu (radna verzija)

IPARD u fokusu

Partner Sajma Evropska unija će se predstaviti sa više od 40 događaja na EU paviljonu, u Hali 1 Novosadskog sajma.

Konferencije i prezentacije će pokriti teme poput održive poljoprivrede, benefita EU standarda i mogućnosti finansiranja putem IPARD fondova. EU paviljon će biti domaćin diskusijama o zelenim inicijativama, poljoprivrednim inovacijama i saradnji sa državama članicama.

Priliku za kulturnu razmenu nudi i program Vreme ručka u EU Kuhinji kojim će države članice Evropske unije predstaviti svoja nacionalna jela na kraju svakog sajamskog dana.

Program aktivnosti u EU paviljonu.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde