Edukativna predstava „Pažljivkova pravila u saobraćaju“ za đake prvake i starija lica

Foto: Opština Bački Petrovac

U utorak 18.10. u opštini Bački Petrovac održana je predstava Pažljivka sa predstavnicima Agencije za bezbednost saobraćaja.


Naime, Savet za bezbednost saobraćaja Opštine Bački Petrovac na čelu sa predsednicom opštine Jasnom Šproh, ugostili su predstavnike Agencije za bezbednost saobraćaja.

Tom prilikom održana je edukativna predstava „Pažljivkova pravila u saobraćaju“ u Slovačkom vojvođanskom pozorištu u Bačkom Petrovcu kojoj je prisustvovalo oko 100 đaka prvaka sa teritorije opštine. Pažljivko je sa svojim drugarom, družeći se kroz interaktivnu predstavu sa đacima prvacima prošao kroz situacije sa kojima se deca mogu susresti na putu od kuće do škole i upoznao ih sa bezbednim ponašanjem u saobraćaju. Na kraju predstave đacima i učiteljima podeljene su edukativne slikovnice, bojanke, reflektujuće trake i prsluci i led trake.

Takođe u okviru ove akcije đaci prvaci iz Gložana posetili su i Opštinsku upravu. Ovom prilikom predsednica opštine i načelnica Opštinske uprave su deci bliže objasnile način rada lokalne samouprave, predstavile glavne organe lokalne samouprave i sprovele ih u kratak obilazak zgrade opštine.

Istog dana od 12:00 časova u Domu penzionera u Bačkom Petrovcu Savet za bezbednost saobraćaja Opštine Bački Petrovac sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, organizovao je zajedničku kampanju pod nazivom „Unapređenje ponašanja starijih lica (65+) u saobraćaju“.Nakon održanog predavanja starijim sugrađanima podeljeni su prigodni pokloni.


Edukáčné predstavenie Pažljivkove pravidlá v premávke pre prvákov a staršie osoby

Dňa 18.10.2022 v našej obci bolo predstavenie Pažljivka s predstaviteľmi Agentúry pre bezpečnosť cestnej premávky.

Totiž Rada pre bezpečnosť cestnej premávky obce Báčsky Petrovec na čele s predsedníčkou obce Jasnou Šprochovou uvítala predstaviteľov Agentúry pre bezpečnosť cestnej premávky.
Pri tej príležitosti v Slovenskom vojvodinskom divadle v Báčskom Petrovci bolo predvedené edukačné predstavenie Pažljivkove pravidlá v cestnej premávke, ktoré si pozrelo asi 100 žiakov prvého ročníka z územia našej obce.

Pažljivko so svojím kamarátom prostredníctvom interaktívneho predvedenia a kamarátenia sa s prvákmi poukázal na situácie, do ktorých sa deti môžu dostať počas cesty od domu do školy a zoznámil ich s bezpečným správaním sa v cestnej premávke. Po ukončení predstavenia žiakom a učiteľom udelili edukačné obrázkové knižky, omaľovánky, reflexné náramky a vesty a led pásky.

Taktiež v rámci tejto akcie žiaci prvého ročníka z Hložian navštívili aj obecnú správu. Pri tejto príležitosti predsedníčka obce a náčelníčka obecnej správy deťom bližšie vysvetlili prácu lokálnej samosprávy, predstavili hlavné orgány lokálnej samosprávy a spolu vykonali obchôdzku budovy obce.

V ten istý deň o 12.00 hodine v dome dôchodcov v Báčskom Petrovci Rada pre bezpečnosť cestnej premávky obce Báčsky Petrovec spolu s Agentúrou pre bezpečnosť cestnej premávky zorganizovala spoločnú kampaň pod názvom Zlepšenie správania sa starších osôb (65+) v cestnej premávke. Po prednáške boli starším spoluobčanom rozdané vhodné darčeky

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde