Výzva na účasť na 58. Stretnutí v pivnickom poli

Prihlášky na festival je potrebné zaslať do 15. októbra v elektronickej forme

PIVNICA – Organizačný výbor 58. Stretnutia v pivnickom poli vyzýva všetkých záujemcov o ľudovú pieseň, aby sa zúčastnili tohtoročného stretnutia, ktoré sa bude konať od 22. do 24. novembra v tradičnej forme troch galakoncertov.


Potrebné je prihlásiť spevákov a speváčky zo svojho prostredia, ktorí budú reprezentovať vlastný spolok, ako aj prostredie z ktorého prichádzajú, a to ľudovými piesňami a tradičným odevom.

Na základe pravidiel festivalu, z každého prostredia sa na festivale majú možnosť zúčastniť dvaja predstavitelia, ktorí navŕšili 16 rokov. Speváci musia interpretovať dve autentické ľudové piesne, a to rýchlu a pomalú. Organizačný výbor festivalu, na prinavrátenie kvantity a zlepšenie kvality je ochotný odborne pomôcť pri zostavovaní notových zápisov piesní, nakoľko pre niektoré spolky nedostatok odborného personálu predstavuje záťaž, čo občas vyústi aj do toho, že na festival neposielajú predstaviteľov.

Organizačný výbor vyzýva, aby ste predstaviteľov z vášho prostredia prihlásili na najstarší medzinárodný slovenský vojvodinský celomenšinový festival, ktorý už dlhé roky pestuje a zachováva slovenské ľudové piesne z Vojvodiny. Vďaka festivalu vzniká aj bohatý fond notových zápisov, textov piesní, ale aj nahrávok, ktoré sú dodnes archivované a vysielané v našich menšinových médiách.

Prihlášky na festival je potrebné zaslať do 15. októbra v elektronickej forme, na mailovú adresu: [email protected]

Prihláška na stiahnutiePrihlaska 58 Stretnutie v pivnickom poli

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde