Raspored i tajming blokada u opštini Bački Petrovac i Bačka Palanka (20.11.)

1411

Protest poljoprivrednika ulazi u sedmi dan, a pomaka u pregovorima nema, te će blokade danas biti dodatno pojačane širom Vojvodine.


Dok traktori budu blokirali puteve širom Vojvodine, organizatori protesta će čekati da se premijerka Ana Brnabić pojavi u Klubu poljoprivrednika u Kisaču u 18 časova.

Oni očekuju da im premijerka i njeni saradnici na tom sastanku na samom početku tačno predoče usmeni i pismeni plan implementacije uređenja tržišta, kao i da im se ispuni zahtev da će dizel moći da kupuju na svim pumpama bez akciza sa PDV-om. Ukoliko se ne ispune ovi osnovni uslovi, protesti će se nastaviti i još više radikalizovati.

Raspored i tajming blokada u opštini Bačka Palanka i Bački Petrovac 

Blokade će od 9 časova krenuti:

  • Na putu Novi Sad – Bačka Palanka na delu između Gložana i Čelareva –  Blokade kreću od 09 časova, i put će biti zatvoren za saobraćaj 75 minuta, dok će za saobraćaj biti otvoren 15 minuta, i dalje tim rasporedom u periodu od 09:00 do 17:00 časova.
  • Na putu Bački Petrovac – Silbaš, kod maglićke čarde – Blokada kreće od 10  časova i trajaće do 16:00 časova. Sat vremena će trajati blokada, nakon čega se u periodu od pola sata propušta blokada.
  • Bač (put ka Bačkoj Palanci) kod Tovariševa – Zatvaraju put od 09:00 časova do 16:30 i kako kažu ovaj deo puta biće potpuno blokiran dok se poljoprivrednicima ne ispune uslovi.

Podsetimo, poljoprivrednici traže ukidanje akciza na gorivo i uređenje tržišta prometa i robne berze. Osim toga, Ministarstvu poljoprivrede su dostavili listu zahteva za 2024. godinu:

– Subvencije po hektaru za biljnu proizvodnju – 35.000 dinara, najkasnije do 31.3. tekuće godine;
– Premija za mleko 19 dinara po litri;
– Subvencionisani krediti u toku cele 2024. godine sa kamatom od jedan odsto kojim se mogu i refinansirati postojeći krediti;
– Brisanje poljoprivrednika iz kreditnog biroa;
– Podsticaji za priplodne mlečne krave – 40.000 dinara po grlu;
– Jednokratna stimulacija za odgoj junica na prelasku u kategoriju priplodne krave – 100.000 dinara;
– Ukidanje ograničenja od 19 grla goveda za konkurs nabavke opreme za stočarsku proizvodnju;
– Stimulacija za odgoj tova junadi domaćih rasa (ne iz uvoza) -25.000 dinara po grlu;
– Rešavanje problematike dugova i nalaženje rešenja za izmenu Zakona PIO za poljoprivrednika.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde