Savet za bezbednost saobraćaja u poseti osnovnim školama i vrtiću

U Bačkom Petrovcu, Magliću, Gložanu i Kulpinu

772
Foto: Opština Bački Petrovac

U četvrtak 09. i u ponedeljak 13. decembra predstavnici Saveta za bezbednost saobraćaja Opštine Bački Petrovac posetili su osnovne škole u Magliću, Gložanu, Kulpinu i Bačkom Petrovcu kao i vrtić u Bačkom Petrovcu.


Tom prilikom đacima prvacima podeljen je edukativni materijal „Pažljivkova pravila u saobraćaju“, deset lekcija koje život znače sa bojankama, reflektujući prsluci i trake kao i led trake, a predškolarcima u vrtiću Pažljivkove bojanke.

U okviru posete osnovnih škola osim članova pomenutog Saveta, đake prvake su posetili i predsednica opštine Jasna Šproh , predsednik skupštine opštine Jan Jovankovič, rukovodilac opšte uprave Predrag Bojanić, član opštiskog veća Mihal Hatala kao i predstavnici Policijske stanice Bački Petrovac.

Pored podele poklona održana je i edukacija za đake prvake od strane policije o osnovnim pravilima u saobraćaju. Ovom prilikom su takođe dodeljeni semafori za edukaciju dece svim osnovnim školama na teritoriji naše opštine kao i vrtiću.


Rada pre bezpečnosť cestnej premávky na návšteve základných škôl a predškolskej ustanovizne

Dňa 9. a 13. decembra 2021 predstavitelia Rady pre bezpečnosť cestnej premávky Obce Báčsky Petrovec navštívili základné školy v Maglići, Hložanoch, Kulpíne, Báčskom Petrovci a predškolskú ustanovizeň v Báčskom Petrovci.

Pri tej príležitosti žiakom prvého ročníka odovzdali edukačný materiál Pažljivkove pravidlá v cestnej premávke, desať lekcií, ktoré život znamenajú, s omaľovankami, reflexné vesty a pásky, led pásky a predškolákom v predškolskej ustanovizni Pažljivkove vyfarbovačky. V rámci návštevy na základných školách spolu s členmi rady pobudli aj predsedníčka obce Jasna Šprochová, predseda zhromaždenia obce Ján Jovankovič, vedúci všeobecnej správy Predrag Bojanić, člen obecnej rady Michal Hataľa a predstavitelia Policajnej stanice v Báčskom Petrovci.

Okrem darčekov, ktoré prváci dostali, zo strany polície žiakom boli prezentované i základné pravidlá v premávke. Zároveň boli udelené semafory pre edukáciu detí všetkým základným školám na území našej obce a predškolskej ustanovizni.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde