Ideje za farbanje i ukrašavanje jaja odlične i za malu decu

Evo nekih od načina za farbanje i ukrašavanje jaja odličnih čak i za malu decu

136

Farbanje jaja je za decu jedna od najzanimljivijih uskršnjih aktivnosti. Iako su najmanja deca često izostavljena u ovim aktivnostima da ne bi pravila nered, preporučujemo da uradite upravo suprotno. Uključite ih u ovu zabavu tako što ćete obezbediti prostor sa mušemom, koristiti rukavice i izabrati projekte adekvatne njihovom uzrastu.


Evo nekih od načina za farbanje i ukrašavanje jaja odličnih čak i za malu decu:

Sa tačkastim neon nalepnicama

Nađite neon ili drečave tačkaste nalepnice i lepite ih zajedno sa decom. Dajte im ideju na koji način da ih lepe kako bi im bilo lakše. Primer sa slike će vas definitivno inspirisati.

FOTO: designimprovised.com

Sa sitnim nalepnicama

Evo još jednog načina farbanja jaja sa nalepnicama. Izaberite više sitnijih nalepnica različitih oblika. Zalepite par komada na jaja i zatim farbajte jaja. Kada se ofarbaju i malo prosuše skinite nalepnice. Nakon toga možete ponovo i u drugu boju umočiti jaje ako hoćete da u boji bude i deo gde je bila nalepnica.

FOTO: creativeconnectionsforkids.com

Sa washi trakom

Iseckajte washi traku kao što je prikazano na slici i zalepite je oko jaja. Možete i oblepiti celo jaje trakom ili iseckati traku na manje komadiće i zatim njih nekoliko zalepiti.

FOTO: lovelyindeed.com

Farbanje u kesi

Evo jedne ideje za one najmanje. Ubacite boju u kesu i zatvorite je. Dajte detetu da razmazuje boju, a da uopšte ne uprlja ruke! Fenomenalno će se zabaviti.

FOTO: who-arted.com

Sa otiscima prstiju

Dajte detetu da bojom ostavi svoje otiske prstiju na jajetu, a vi nakon toga dodajte neke elemente i oživite taj otisak na najbolji mogući način.

FOTO: craftymorning.com

Sa penom za brijanje

U penu za brijanje dodajte boju za jaja i zatim čačkalicom ili slamčicom prošarajte penu. Uvaljajte jaje u prošaranu penu, ostavite da malo da odstoji i zatim ga obrišite.

FOTO: craftymorning.com

Razlivanje boje

Išarajte jaja (sobne temperature) jakim postojanim markerima. Što više išarate, efekat će biti bolji. Pipetom ili špricem nanesite alkohol i razlijte boju. Koristite rukavice kako biste izbegli da se umažete.

FOTO: housingaforest.com

Napomena: Kada korisrite nejestive boje ne preporučujemo da ta jaja jedete, već ih koristite isključivo za dekoraciju.

Šare od gumice

Dovoljno je da stavite gumice na jaja pre farbanja kako biste napravili ove lepe šare. Naknadno možete jaje ponovo staviti u neku drugu boju kako bi i šare bile obojene.

FOTO: nikkisstudio.blogspot.rs

Pom pom loptice

Jednostavno ukrasite jaje uz pomoć ovih pom pom loptica. Birajte najsitnije kako biste mogli više njih da stavite i da bude efektnije.

FOTO: asubtlerevelry.com

Nechajte odpoveď

Zadajte komentár
Tu zadajte svoje meno