U Gložanu rekonstruisan višenamenski sportski teren, takozvani Mini pič

U OŠ „Jozef Marčok Dragutinˮ u Gložanu u proteklih deset godina realizovani su brojni projekti, koji su se odnosili na unapređenje kvaliteta uslova nastave kako za učenike, tako i za nastavno osoblje

358
Izvor: RNS JČ Galambos

GLOŽAN – OŠ „Jozef Marčok Dragutinˮ u Gložanu još je 2011. godine dobila igralište sa veštačkom travom, tj. mini-pič teren na otvorenom. Smešten je pored sale za fizičko i sportske sale sa severne strane na nekadašnjem igralištu, a ima tvrdu podlogu i dimenzije su mu 800 m².


Budući da se teren mini-pič sastoji od drvenih delova, a takva igrališta uglavnom imaju garanciju od samo deset godina, škola u Gložanu, na čelu s tadašnjim direktorom Milošem Krstovskim, odlučila je da se uradi rekonstrukcija, odnosno da se zamene dotrajale daske, koje više i nisu ispunjavale svoju namenu.

Ovoj školskoj ustanovi bio je potreban novac za rekonstrukciju, pa se škola prijavila na konkurs, koji je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu raspisao u prvoj polovini prošle godine.

Naziv projekta je bio „Investiciono održavanje malog sportskog terena za omladinu – mini pič“. Resorni sekretarijat je odobrio projekat i obezbedio finansijsku podršku za uređenje igrališta u iznosu od 377.472,00 dinara. Udeo je imala i Opština Bački Petrovac. Sama rekonstrukcija je uspešno završena u drugoj polovini 2022. godine, što je potvrdila i sekretarica škole, pravnica Marta Šranka, koja je prosledila deo podataka i dala izjavu za portal RTV.

Inače, u toj osnovnoj školi u proteklih deset godina realizovani su brojni projekti, koji su se odnosili na unapređenje kvaliteta uslova nastave kako za učenike, tako i za nastavno osoblje. Enterijer je u velikoj meri renoviran, škola ima savremenu tehničku opremljenost i, između ostalog, brz i pouzdan internet već nekoliko godina.

Ove godine su planirani i ostali projekti, odnosno neki su u procesu realizacije. U njihovom završetku učestvuje i sadašnja v. d. direktora škole Adriana Halaj.

Pored potpuno opremljene sportske hale, uključujući i fiskulturnu salu, ovaj višenamenski teren već više od decenije doprinosi povećanju fizičke aktivnosti i negovanju savremenog formata sportskih aktivnosti.

Godine 2011. u prisustvu predstavnika škole, Mesne zajednice, zvaničnika Opštine Bački Petrovac, teren je svečano otvorila tadašnja ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković. Inicijativu su dali i Omladinsko udruženje i tadašnja Kancelarija za mlade, koji su želeli da se poveća ponuda aktuelnih, atraktivnih sportsko-rekreativnih aktivnosti.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde