U petak i subotu probni završni ispit za osnovce

Probni završni ispit održaće se u školi, u grupama učenika, ne većim od 15, uz poštovanje svih epidemioloških mera

199
Foto: Canva

U cilju pripreme učenika osmog razreda, nastavnika i škola za završni ispit, probni završni ispit biće održan u svim osnovnim školama po sledećem rasporedu: u petak, 9. aprila, u 13 časova, polaganje probnog testa iz matematike, u subotu, u 9 časova, polaganje probnog testa iz srpskog/maternjeg jezika, istog dana u 11.30 časova, polaganje probnog kombinovanog testa iz biologije, geografije, istorije, fizike i hemije. Rešavanje testova traje 120 minuta.


Probni završni ispit održaće se u školi, u grupama učenika, ne većim od 15, uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Probni završni ispit verna je simulacija procesa završnog ispita, gde učenici i zaposleni prolaze kroz utvrđene procedure ispita – vreme dolaska, potreban pribor, postupanje i pravila pre, u vreme i nakon završnog ispita, organizacija prostora i rada, uloge odeljenjskog starešine, dežurnih nastavnika, supervizora i drugo.

Cilj organizovanja probnog završnog ispita je i provera koliko su učenici u ovom trenutku spremni za završni ispit i na čemu treba raditi u narednom periodu. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja pripremili su ispitni materijal koji je dostavljen školama preko nadležnih školskih uprava.

Polaznici trećeg ciklusa programa funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih (FOOO), u okviru probnog završnog ispita, u petak, 9. aprila 2021. godine, u 13 časova, polagaće jedinstveni test koji sadrži zadatke iz predmeta srpski jezik, odnosno maternji jezik, iz predmeta matematika i iz prirodnih i društvenih nauka koji obuhvataju sadržaj iz nastavnih predmeta biologije, geografije, istorije, fizike i hemije, kao i opšte kompetencije, zajedničke za pojedine prirodne i društvene nauke.


Pogledaj: U Bačkoj Palanci još jedan punkt za vakcinaciju bez zakazivanja

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here