Bački Petrovac – Uručena dečija auto sedišta

Realizovana kampanja namenjena upotrebi dečijih auto sedišta.

Foto: Opština Bački Petrovac

U utorak, 26. septembra, u velikoj sali Skupštine Opštine Bački Petrovac sa početkom u 11:00 časova, Savet za bezbednost saobraćaja na čelu sa predsednicom Opštine koja je ujedno i predsednik Saveta Jasnom Šproh, organizovao je kampanju namenjenu upotrebi dečijih auto sedišta.


Prisutni na interaktivnoj obuci i dodeli autosedišta bili su i član Opštinskog veća za društvene delatnosti Mihal Hatalja, saobraćajni inspektor Opštinske uprave Opštine Bački Petrovac i član Saveta za bezbednost saobraćaja Nebojša Stojisavljević.

Gosti u sali skupštine opštine bili su predstavnici iz Agencije za bezbednost saobraćaja Veljko Ćurčić i Marina Spasić koji su nakon održane interaktivne edukacije i obuke zajedno sa predsednicom opštine Jasnom Šproh roditeljima uručili auto sedišta.

Cilj ove obuke bio je da se putem interaktivne edukacije, prvenstveno roditelja ukaže na pravilnu upotrebu i montažu dečijih auto sedišta. Na kraju predavanja podeljeno je 55 homologovanih dečijih auto sedišta i edukativnih priručnika za roditelje.

Odovzdané detské autosedačky

Dňa 26. septembra 2023 vo veľkej sieni Zhromaždenia obce Báčsky Petrovec so začiatkom o 11.00 hodine Rada pre bezpečnosť cestnej premávky v čele s predsedníčkou obce, ktorá je zároveň aj predsedníčkou rady, Jasnou Šprochovou zorganizovala kampaň vzťahujúcu sa na použitie detských autosedačiek. Interaktívnej edukácie a udelenia autosedačiek sa zúčastnili aj člen obecnej rady pre spoločenské činnosti Michal Hataľa a dopravný inšpektor Obecnej správy Obce Báčsky Petrovec a člen Rady pre bezpečnosť cestnej premávky Nebojša Stojisavljević.

Prítomní boli aj hostia z Agentúry pre bezpečnosť dopravy Veljko Ćurčić a Marina Spasić, ktorí po interaktívnej edukácii spolu s predsedníčkou obce Jasnou Šprochovou rodičom odovzdali autosedačky.

Cieľ podujatia bolo prostredníctvom interaktívnej edukácie, predovšetkým rodičov, poukázať na správne použitie a montáž detských autosedačiek. Na záver prednášky bolo odovzdaných 55 homologačných detských autosedačiek a edukačných príručiek pre rodičov.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde